8 Temmuz 2012 Pazar

Steel Magnolias


Çelik Manolyalar
(1989)


“Drum çıktı. Dayanamadı. Jackson çıktı. Bu bana gülünç geldi. Erkekler güya çelikten yapılırlar. Ama ben orada öylece oturdum.”

6 tane kadın ama aslında 6 tane çelik manolya. Güçlü bir oyuncu topluluğundan oluşan filmin en sevdiğim yanı hiçbirinin birbirinden rol çalmaması ve hepsinin göz doldurması. Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah , Olympia Dukakis ve Julia Roberts…Her biri gözleri ile konuşan, gülümsediklerinde hüzünlü veya mutlu gülen 6 çelik manolya.


Klasik bir Herbert Ross filmi. Hem duygusal hem de komedi çok ustaca işlemiş.Kadınları ve onların dedikodularını o kadar sevimli işlemiş ki hiç sıkılmıyorsunuz.Hatta enerjik ve abartılı karakterleri çok seviyorsunuz.







Konuya gelecek olursam, ana-kıza ait bir dram. . Hasta kızından endişeli olan bir fedakâr anne ve çocuk sahibi olmaması gereken kızının annelik isteği… Diğer 4 kadında bu dram içinde eğlenceli ve destekleyici dostlukları… Film bittiğinde kendimde sorguladığım tek şey dostluklarım oldu. Açıkçası imrendim.




Filmin tiyatro oyunundan alıntı olarak çevrildiğini de belirtmek isterim.Ancak bu oyuncuları bir arada seyretmek için filmi kesinlikle tavsiye ederim. Öyle ki arşivinizde olsun. Tekrar seyretmek isteyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder