27 Şubat 2013 Çarşamba

Mother and Child

Anneler ve Kızları

(2009)

 

Gabriel García Márquez'in oğlu Rodrigo Garcia'nın babası gibi başarılı olacağının sinyalini vererek başarılı bir işe imza atmış diyebilirim. Önceki çalışmalarına da bakılacak olursa yönetmenin birbirine yakın tarzlar izlediği düşünülebilir. Öyle ki, isim benzerliği olarak “Fathers and sons” ve yine kadınları merkez alan konusuyla “Nine lives” buna örnek olabilir.

 Filmin başarısı sadece yönetmenle de sınırlı değil. Olayların merkezindeki başarılı kadın oyuncular(Naomi Watts,Kerry Washington ve Annette Bening)  ve etraflarını sarmallayan başarılı erkek oyuncular (Jimmy Smits ve Samuel L. Jackson ) ile başarısız olması pekte mümkün değil. Ancak bu kadar beğenmeme rağmen, buradaki yorumların azlığının sebebi, bu filmin bizde çok bilinmemesinden kaynaklı olduğunu söylemek gerek. En basiti buradaki girişi bile dizi olarak yapılmış.


Her ne kadar dokunaklı bir dram olarak düşünülse de bana göre ibret alınacak bir konu. İsmi ve konusu ile kadınlara yönelik olarak düşünülse de bence erkekleri de etkileyecek. Anne ile kızının birbirlerine bağlayan o gizli ve özel ilişki gösterilmiş.  Bu öyle bir ilişki ve bağ ki, 3 farklı kadın profil ve 3 farklı hikaye ile birbirine bağlanmış. Ve açıkçası replikler de bunu çok güzel perçinlemiş."Çocuklarım seni büyükanneleri olarak bilerek büyüyecekler. Çünkü onlarla beraber geçirdiğin zaman kan bağından daha önemli. Önemli olan zamandır." bu öyle bir cümle ki biyolojik bağı tamamen bir kenara koyan ve başka bir yerde "Gittiğim her yerde, onun yüzünü kalabalıkta görmeye çalışıyorum." repliğiyle biyolojik bağın hiç bitmediğini tekrar hatırlatan cümle... Mutlaka izleyin derim.

İyi seyirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder