6 Şubat 2013 Çarşamba

Life of Pi (2012)


Pi'nin Yaşamı 
(2012)


“Onu evcilleştiremezsiniz ama eğitebilirsiniz”


Sizce O’dan kasıt, filmin afişinde gördüğünüz Bengal kaplanı mı? Yoksa ego gibi
göremediğimiz içgüdü mü? Pi’nin felsefesini vermeden filmi yorumlamam neredeyse mümkün değil


Oscarlı yönetmen Ang Lee’ye ait seyrettiğim tüm filmlerini sevmişimdir(Hulk, Brokeback Mountain) Ancak 3D sinemasını gözlerimi yorduğu için gitmemekte direndim. Ancak beğenenlerin yorumlarına daha fazla kulaklarımı kapatamayıp,merakına yenilip gittim.İyi ki de gitmişim.Öyle ki film bittiğinde son satır yazı görünene kadar koltuğumdan
kalkamadım.Kitlendim.





4 kişilik bir ailenin küçük oğlu olan Pi’nin ilk bölümünde yaşantısını anlatıyor. Tüm dinleri deneyen Pi ,ailesi içinde bu konuda çok özgür. Ancak babasının inanc konusunda söylediği tek cümle beni çok düşündürmüştü. “Din karanlıktır”…Öyle güzel bir yorum ki.Yani dine körü körüne inanıp,karanlığa batmamalarını.aydınlığı ile dünyalarını kurmalarını istiyor.Ancak annesinin cevabı ise filmin gidişatını temsil ediyor. “Bırakalım o kendi yolunu bulsun"


İşte bundan sonra Pi’nin hayatının tamamen değişeceği bir gemi yolculuğu başlıyor.Nuh’un gemisi misali,babasının sahibi olduğu hayvanat bahcesi üyeleriyle yeni yaşamlarının yolculuguna çıkıyorlar.Ancak geminin batması sonucu Pi’nin 227 günlük hayatta kalma mücadelesi başlıyor.





Kurtulduktan sonra sigortacılara 2 hikaye anlatıyor.İlk hikayenin başında sandalda kendisiile kurtulanın zebra, sırtlan,bengal kaplanı ve maymunun olduğu anlatıyor.İkinici hikayedeise Japon genç, aşçı, annesi ile olduğu bir başka acı hikaye.İlkinin masalsı olmasına rağmen, sigortacılar gerçek olarak onu kabul ediyorlar.



Siz hangi hikayeye inanmak isterdiniz?






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder