26 Ekim 2012 Cuma

Seeking for a Friend for the End of the World


İlk ve Son Aşkım

2012



Yaşayacağınız 2 haftanız olduğunu bilseniz ne yapardınız? İstifa mı ederdiniz? Yoksa eşinizi mi  terk ederdiniz?Peki aşık olma ihtimaliniz var mı? Aslında dünyadaki herkesin son günleri ise kimsenin,birbiri ile tanışma lüksü yoktur. Çünkü o sırada ölmeden önce yapmak istediklerinizle meşgulsünüzdür.



Filmde bir asteroidin dünyaya çarpmasına sadece iki hafta kaldığı açıklanıp, kara mizaha bağlanıyor. Nasıl mı? Bazısı ailesi ile son yemeğini tertipliyor, bazısı yağmacı oluyor, bazısı ise ucu açık partiler düzenliyor. Dodge ise fazla normal duruşundan alt komşusu Penny ile rayından sapıyor.Ne sapmak ama. Her ikisi de ölmeden önce yapmak istediklerine doğru beraber yol alıyorlar.Ancak bu yolculukta çoğu kararları değişiyor. Öyle ki muhteşem(!) son hariç gayet güzeldi.




Gelelim afişinde birbirine bir türlü yakıştıramadığım ikiliye. Keira, dış görüntüsü ile gayet süssüz ve tüm çılgın hali ile bana göre yine de tamamen sade...İronik şekilde sakin olan Steve ise çok monoton,sıkıcı. Her ikisinin oldukça sakin olması da filmin içine girmenizi engelliyor.Hiçbir şaşırtıcı veya heyecan verici bir hareket olmuyor.O kadar hareketsiz ki filmin başından sonuna kadar yer alan köpeğin hiçbir olayı yok.




Kısacası, filmi izlemediyseniz hiçbir şey kaybetmediniz.Seyrettiyseniz ise geçmiş olsun 101 dakikanıza.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder