21 Ağustos 2012 Salı

CARNAGE

ACIMASIZ TANRI
(2011)


2 çocuğun kavga etmesi sonucunda bir araya gelen anne-babaları konu alan ve tek odada geçen 1 saat 20 dakikalık harika bir yapım.Tony ödüllerine boğulan tiyatro oyunundan sonra beyaz perdede nasıl duracağını merak eden yönetmende buna yakışan bir iş çıkarmış.



Yönetmen koltuğundaki Roman Polanski işi zor.Beyaz perdenin hiçbir avantajından yararlanmaması bir yana,tempo ayarını kusursuzca usta ayarlarla yaparak sinema filminden çok yazarın filmi haline getirmiş.Ancak kara komedi ve dramı en iyi harmanlayan yönetmenlerden biri olarak filmin tüm senaryosunu kendi yazmış. Yasmina Reza ile birlikte oturup çalışarak aslına uyan bir çalışma çıkarmışlar.Bu başarısında sadece Reza ile ortak değil. Alışageldik rollerinden çıkan Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz ve John C. Reily…Bu dört başrol oyuncusunun hepsi, karakterlerini çok büyük bir başarıyla giymeyi başarıyorlar. Filmin süresi boyunca sırayla ön plana çıkıp, birbirlerinden rol çalmaktan şiddetle kaçınıyorlar.





İki çiftin bir daire içinde bir arada tutmak bana göre tam bir klostrofobik durum. Filmdeki tekrar olan sahneler ve karakterlerin rahatsız halleri ile bence traji-komik.Evi sürekli terk edilmeleri veya sürekli çalan telefon sesi gibi tekrarlamalar mevcut.Buradaki rahatsızlıklar size yansıtıyor.





"Carnage" sözlük anlamı katliam'dır.Bana göre filmdeki katliam ise başlarda çok medeni görünen ailelerin ,kavgaları arttıkça nasıl barbarlaştıklarını gösteren manevi katliamlarıdır.




Çok bilinmeyen bu filmi kara mizah seviyorsanız mutlaka izleyin derim.İyi seyirler....